Knjige

Jebe mi se!

Nemanje vremena za život je postao hroničan problem. Trošimo vreme na ono što nam se ne radi, provodeći ga sa ljudima koji nam ne prijaju, čineći ono što je njima važno! Zato što nam je neprijatno da kažemo ne.

 

Jebe mi se je prva interaktivna knjiga za odrasle, koja će vas naučiti da kažete ne bez griže savesti. Prva u novoj ediciji kontraKnjiga u izdanju Arete izdavačke kuće. Ali prva knjiga u kojoj Vi niste samo čitaoci, već postajete i autori.

 

Šta je u Jebe mi se knjizi?

 

  • Priče.
  • Lični dnevnik autorke.
  • Slogani.
  • Pitanja za samoistraživanje.
  • Prostor za rad, pisanje i škrabanje.
  • Prazne stranice za vaš dnevnik.

 

Čitajući je i zapisujući, možete da shvatite koji ljudi, situacije i događaji u vašem životu su višak i kome je vreme da kažete ne.

 

Jebe mi se knjiga nastala je u trenutku kada je sve protivilo njenom pisanju, kada je sve drugo delovalo važnije, kada je bilo previše obaveza na listama. Pisanje knjige je delovalo kao sloboda, jedinstvenost, vrsta ludila i spontanost za koju trenutno nema vremena. Ipak, autorka se usudila da kaže Jebe mi se i da napiše knjigu kakvu je želela da pročita. Ali i knjigu koju vi želite da pročitate.

 

Ne propustite da kažete svoje prvo Jebe mi se, i kupite ovu knjigu na poklon, sebi!

 

Sa njom dobijate jedinstveni alat za procenjivanje sopstvenih Jebe mi se principa.

Plašim se!

Ova knjiga je za sve vas koji osećate strah da uradite nešto novo, ili se spremate da uradite nešto što ste već hiljadu puta uradili. Da uđete u prostoriju punu nepoznatih ljudi, da se prvi put poljubite s njim ili da se skinete pred njom, za vas koji želite da pobedite, a mislite da nećete uspeti, kada vam lupa srce i mislite da je kraj, noge vas izdaju i morate da sednete, kada nema nikoga da bude uz vas ili je njih previše tu, ali je osećaj kao da nema nikoga. 

 

Ova knjiga je i za vas koji se plašite nemaštine, neuspeha, promašenosti života, pogrešnih odluka, pogrešnih želja, konkurencije, nadređenog, direktora, profesora, mame i tate, strašnih životinja, ljudi, imanja dece, nemanja dece, starosti, smrti, bolesti, nesrećnih slučajeva, nesrećnih okolnosti, nesrećnih mesta, saobraćajnih i avionskih nesreća, povreda i lomova, katastrofa, smaka sveta, propasti, poplava, požara, zemljotresa ili brodoloma. 

 

Ako se plašite svega, ovo je knjiga za vas!

 

Uz nju ćete se plašiti još više i sve će vam izgledati još strašnije. Uz nju vaši strahovi neće prestati i nestati, ali ćete shvatiti kako su oni nastali i steći ćete dovoljno hrabrosti da živite s njima. 

 

Ova knjiga nije za vas koji mislite da se ne plašite ničega, vi niste spremni za nju. 

 

Kada se prvi put uplašite, ovo će biti knjiga i za vas!

Ja sam…

Tačkica je jedinstvena personalizovana knjiga, pravljena pojedinačno za svako dete. Priča je sastavljena od slova imena deteta. Ispunjena je autentičnim ilustracijama koje dete otkriva kroz potragu za slovima svog imena. 

 

Za mene je Tačkica mogućnost te igre, mogućnost da se mašta i da se kreira sopstveni svet na način na koji se nama dopada. Tačkica je za mene i ostvarenje dugo sanjanog sna. 

 

Personalizacija u Ja sam… knjizi je pronalaženje sopstvene autentičnosti i vera u tu autentičnost. Potreba da učimo decu da neguju svoju jedistvenost. Ona je naš najbolji vodič u životu, kada radimo stvar na svoj način istinski smo srećni, jer negujemo dete u sebi.

Nemam naslov! vas uvodi u vrtlog odluka koje četiri unutrašnje kritičarke: Štreberka, Kritičarka, Dramaturškinja i Buntovnica donose umesto autorke i pravu dramu koja se dešavala i koja je dokumentovana dok je knjiga pisana.

 

Uz njih i sa njima sam napisala knjigu Nemam naslov!

 

I Nemam naslov! ne zato što nisam umela da ga smislim, već zato što mi one nisu dozvolile.

 

Nemam ideju kako sam uspela da završim ovu knjigu, ali sam uspela.

 

Kako sam ipak uspela da je napišem i da postignem da samo nemam naslov?