Kasno – radionica kreativnog pisanja

Kasno – radionica kreativnog pisanja

 

Priča Kasno nastala je u okviru radionice kreativnog pisanja Stavi tačku. Na radionici se usvajaju teorijske osnove kreativnog pisanja kroz svakodnevne i nedeljne i zadatke. Uz to se stiče navika redovnog pisanja, uče tehnike prevazilaženja blokada u pisanju i kreiranju i upoznaje sostveni proces pisanja.

 

Sedeli su u tišini, gledali film i provodili još jednu noć zajedno u sličnim pozama. Bila je to sedamnaesta godina veze koju su imali, a dvadeset i peta godina poznanstva. Oboje su živeli svoju trideset i petu godinu u stanu koji su kupili na kredit, ponosni na svoj podvig imajući na umu polaznu tačku s koje su krenuli. Oboje su imali dobre poslove i zaradu koja im je obezbeđivala ono što su ranije želeli, ali nisu imali i nadu da ce jednoga dana imati ono sto nemaju, a žele.

Film koji su odabrali je jedno od remek dela Stenlija Kjubrika. On ga jako voli, a ona se polako zaljubljuje. Na početku filma smotao je buksnu i popušio je. Voleo je fokus, koncentraciju i uživaljavanje koje je dobijao pod uticajem THC-a. Ona nije pušila, osim u određenim, jako retkim trenucima, koje je volela da oceni kao posebne. U pojedinim delovima filma iznosio joj je svoje utiske, uvide i oduševljenje glumom, muzikom, porukom reditelja onako kako je on video. Ona se blago smešila i klimala glavom. Prošao je film, pogledali su se, rekla je hoćemo li da spavamo, kasno je?

 

Da, hoćemo. Kasno je. 

 

Mirko Benać je došao na radionici pisanja da bi upoznao sebe i video da li neke njegove strane postoje ili ne. Bez ideje da forsira sebe pisao je šta želi i koliko želi, da bi do kraja u svom pisanju postao toliko redovan i predan da je produžio svoj rad na mentoring programu. 

 

Top